Spoznajte Ivana Kuchára: Šéfkuchára s priezviskom, ktoré ho predurčilo k vareniu
V reštaurácii Pálfi v Stupave sa o jedlo stará niekto, pre koho je kuchyňa nielen prácou, ale celoživotnou vášňou. Náš šéfkuchár Ivan Kuchár, ako už jeho meno napovedá, mal svoje povolanie zrejme dané osudom. A ako sám hovorí: „Od detstva som sa motal v kuchyni, lebo som vedel, že s takým priezviskom je rozhodnuté.“
Kuchár od detstva
Kuchárstvo bolo pre Ivana vždy jasnou voľbou – nikdy nepochyboval, že to je jeho cesta. Prvé skúsenosti začal zbierať už ako študent v bratislavskom Hoteli Dukla. V tomto prostredí nielen študoval, ale neskôr aj pracoval, a to po boku renomovaného šéfkuchára Martina Korbeliča.
Bohaté pracovné skúsenosti
Po škole sa stal súčasťou tímu pri otváraní známej reštaurácie UFO v Bratislave, čo považuje za významnú gastronomickú školu. Jeho vášeň pre ryby ho následne zaviedla do kvalitnej reštaurácie Caribics. Ako 27-ročný dostal prvú ponuku viesť kuchyňu – a to v novootvorenom RIO Grande v Bratislave, kde pôsobil šesť rokov. Neskôr ako šéfkuchár viedol reštaurácie The Taste. Ako head-chef pomáhal kamarátovi Martinovi Novákovi viesť reštauráciu v Šimák Zámku v Pezinku. Z tejto spolupráce sa neskôr zrodilo aj otvorenie známeho bratislavského bistra SOGU. Ivan sa taktiež zapojil do relácie Na nože, kde pomáhal nakopnúť reštauráciu v Nitre. Dnes pôsobí ako šéfkuchár v Reštaurácii Pálfi v Arkady Hof v Stupave.
Lokálne, čerstvé a sezónne
Ivan si zakladá na lokálnych, čerstvých a sezónnych surovinách. Jeho filozofiou je varenie s rešpektom k pôvodu surovín a k ich prirodzenej chuti. Reštauráciu Pálfi chce viesť týmto smerom – pripravovať poctivé jedlá z kvalitných, sezónnych a lokálnych surovín.
Tím je základ
Pre Ivana Kuchára je v kuchyni najdôležitejší tím: „Bez tímu nebude tvoje jedlo nikdy také, ako si ho predstavuješ. Iba spoločná práca vedie kuchyňu k úspechu.“ Práve súhra, rešpekt a spolupráca sú pre neho kľúčovými hodnotami v každodennom kulinárskom živote.
V našej reštaurácii Pálfi sa môžete tešiť na jedlo, ktoré nie je len chutné, ale aj úprimné a poctivé. Pod rukami šéfkuchára Ivana Kuchára a jeho tímu vznikajú pokrmy, ktoré spájajú tradíciu s modernosťou. Každý člen kuchyne prispieva svojou prácou k tomu, aby ste si od nás odniesli nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Pretože dobré jedlo je výsledkom tímovej práce, nadšenia a spoločnej chuti robiť veci kvalitne a srdcom.
Tešíme sa na vás!